Prints

Uw eigen document geprint op een Ouwel of Frosty Sheet? Dat kan bij MuffinMania.

Wij printen alleen op A4 formaat, dus het document mag niet groter zijn dan 20 cm bij 30 cm.

Ook bestaat er de mogelijkheid om per A4 vel 12 ronde cupcake prints te maken. De maat van de rondjes is 6 cm. Deze prints kunt u dan zelf uitknippen of snijden en op een stukje fondant plakken met wat water, ook kunnen deze prints op bijvoorbeeld een toef gelegd en op een koekje geplakt, worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto, of een logo, ook logo’s van bekende merken zijn een optie.

Wij verzoeken u uw bestand opgemaakt aan te leveren als jpg-, pdf-, of wordbestand.
Indien u een foto stuurt adviseren wij u het originele grote fotobestand of een afbeelding met 300 dpi te sturen voor het beste resultaat.

Wilt u ook duidelijk vermelden hoe groot de afbeelding moet zijn?

Levertijd 2 tot 4 werkdagen. U kunt uw bestand mailen naar: info@muffinmania.nl

Dit artikel kan per brievenbuspost. Verzending geschiedt op eigen risico.

Prijzen printservice

Ouwel A4 sheet € 4,95
Frosty A4 sheet € 5,95

Verzendkosten

A4 ouwels
€ 2,00 tot 250 gram (1-3 stuks)

Frosty sheets
€ 2,50 tot 250 gram (1-3 stuks)
€ 3,00 bij totaalgewicht 250 – 500 gram
€ 3,50 bij totaalgewicht 500 gram – 2 kilo

Tips voor een mooie print op ouwel of Frosty

1. Kies voor een heldere scherpe afbeelding. Probeer schaduwfoto’s en overbelichte foto’s te vermijden. Voorbeeld: Overbelichte foto’s willen wel eens flets overkomen.

2. Zorg dat de afbeelding geschikt is voor het gekozen formaat. Afbeeldingen met een resolutie van 1024 x 786 zijn in principe geschikt voor alle formaten. Bij twijfel kun je in bijvoorbeeld Potoshop een afbeelding vergroten of verkleinen naar het gewenste formaat. Is deze scherp en duidelijk genoeg dan is deze ook geschikt voor het formaat ouwel/frosty. Voorbeeld: Wanneer je een kleine afbeelding op A4 formaat wilt drukken zal deze scherpte verliezen en blokkerig lijken.

3. Neem voor postzegelformaat een afbeelding van dichtbij. Personen van veraf zijn niet te herkennen op het formaat van circa 3×4 cm. Dit kun je ook weer testen in bv Photoshop.

4. Wees terughoudend met het aantal woorden aan tekst. Vooral bij postzegelformaten is veel tekst niet duidelijk leesbaar. Wij raden hier aan op maximaal 2 tot 4 woordjes te gebruiken. Bij deze formaten zijn de tekstkleuren wit en zwart het beste leesbaar. U kunt zelf ook al tekst op een afbeelding plaatsen middels een fotobewerkingsprogramma. U heeft dan het lettertype van uw eigen keuze.

5. Bewerk foto’s niet met effecten. Effecten zoals foto’s door elkaar heen laten lopen of laten vervagen worden vaak niet mooi. Bewerkte foto’s zijn wel origineel en mooi maar komen op ouwel niet tot hun recht. Zwart/wit is meestal wel goed.

6. Wilt u alleen tekst op een ouwel gedrukt hebben kan dat ook. U plaatst de bestelling met een willekeurige afbeelding en geeft bij de extra opmerkingen aan hoe de print moet worden. U kunt ook zelf een afbeelding maken in een fotobewerkingsprogramma met daarop alleen tekst. De tekst is dan naar eigen wens opgemaakt.

7. Voor ronde ouwels levert u een ronde afbeelding aan. Wij drukken deze dan rond voor u af. Eventueel kunnen we zelf ook foto’s bewerken, geef dan duidelijk aan hoe de foto moet worden.

8. Cupcakes met foto, deze drukken wij af in cupcake formaat. Er kunnen 12 cupcakes op 1 sheet, deze dienen nog wel zelf uitgeknipt of gestoken te worden met een ronde uitsteker.

LET OP! De kleuren van een eetbare foto kunnen afwijken van het origineel. Dit komt omdat we drukken met eetbare inkt op eetbaar papier. De samenstelling hiervan is anders dan normale inkt. We proberen zo dicht mogelijk bij het origineel te printen.

Tips voor het verwerken van Icingsheets ( Frosty )

• 1 Bewaar je icing sheet tot gebruik in de gesealde verpakking buiten de koelkast , maar wel op

een koele donkere plaats. ( in de envelop laten is aan te bevelen).

• 2 Heb je de sheet enige tijd bewaard, dan bestaat de mogelijkheid dat de sheet droog is

geworden. De sheet voelt dan ook vrij stijf aan en kan mogelijk breken. Dit kan je als volgt

oplossen: sprenkel een paar druppels water op een keukenpapiertje of schoon doekje en leg dit

12 tot 24 uur in de zak bij de sheet , tussen het schutvel en de plastic zak in. Nooit aan de

bedrukte kant van de icingsheet! Dan wordt de icingsheet weer iets zachter en zal minder snel

breken bij het verwerken.

• 3 Om het schutblad onder de icingsheet makkelijk te verwijderen, plaats je de sheet maximaal

één minuut in het vriesvak en je haalt het er zo af. Gebruik nooit een mes of spatel. Hiermee zou

je de sheet kunnen beschadigen.

• 4 Heb je meerdere kleine plaatjes/fotos op een sheet laten afdrukken, dan adviseer ik deze

eerst op maat te snijden of te knippen. Dus voor het schutvel verwijderd is. Als na het knippen

het schutblad niet meteen loslaat, de afbeeldingen, liefst per stuk, één minuutje in de vriezer

doen . Als je hier iets ervarener in bent geworden, kan je het ook met 2 à 3 tegelijk proberen.

• 5 Als je de sheet op marsepein of fondant plaatst, kan je met een kwastje of sponsje de

ondergrond waar je afbeelding moet komen licht vochtig maken met water. Geen dikke druppels

laten liggen, druppels eventueel weg deppen met keukenpapier. Een zeer dun laagje piping gel,

heldere vloeibarehoning of gepureerde lichte jam op de sheet aan brengen kan ook.

• 6 Als je de sheet direct op crème plaatst strooi dan een laagje poedersuiker op de plaats waar

de afbeelding moet komen.

• 7 Voor het maken van suikerschildjes laat je de uigeknipte of uitgesneden afbeeldingen een

aantal uren drogen. Draai de schildjes regelmatig om het droog proces optimaal te laten

verlopen.

• 8 Plaats een taart met icing sheet altijd in een kartonnen taartdoos ( zonder kijkvenster) in de

koeling. De doos zal als buffer tegen condens werken.

• 9 Gebruik je niet alle plaatjes meteen? Bewaar dan de overgebleven icingprintjes in een

ziplock/hersluitbare plastic zak of wikkel huishoudfolie enkele malen om je icing print. Verder

bewaren als bij 1.

PAS OP MET WATER EN NATTE HANDEN!! De print is heel kwetsbaar en kan door water beschadigen/uitlopen.

Hoe plak ik de ouwel sheet op mijn taart?

Ouwel wordt ook wel eetbaar papier genoemd en is een product op basis van aardappelzetmeel, water en plantaardige olie. De smaak is neutraal, bijna smaakloos. De taart waarop het gebruikt gaat worden, moet de smaakmaker zijn.

Omdat ouwel hittebestendig is kan het naast op taarten ook aangebracht worden op pannenkoeken of brood.

Bewaar ouwel altijd op een droge, donkere plaats van maximaal 20 graden. Vocht komt de kwaliteit van ouwel niet ten goede en daarom dient het niet in de koelkast bewaard te worden. Ook zonlicht is niet goed voor ouwel. Wanneer bewaard onder de juiste condities is ouwel tussen de 9 en 12 maanden houdbaar.

Voor het aanbrengen van ouwel op marsepein of fondant kan een zeer dun laagje piping gel gebruikt worden. Doe hiervoor 75 gram witte basterdsuiker samen met 1 eetlepel maïzena in een klein pannetje en roer er geleidelijk 60 ml citroensap en 60 ml water door. Breng dit op een hoog vuur onder voortdurend roeren aan de kook en het dikker geworden is. Wanneer het te dik is kan het met een klein beetje water verdund worden. Piping gel kan indien gewenst met voedselkleurstof gekleurd worden en is luchtdicht tot een maand in de koelkast houdbaar. Gebruik voor het aanbrengen van de piping gel een nieuw lijmkwastje dat alleen voor voedingswaren gebruikt gaat worden; goed uitsmeren, dun werken en geen klodders laten zitten. Breng de piping gel aan de onbedrukte kant aan.

Een teveel aan piping gel kan er voor zorgen dat de ouwel gaat omkrullen en/of bobbelig wordt. Mocht dit toch gebeuren leg er dan een stuk vershoudfolie overheen en plaats daar zo’n 15 minuten een dun tijdschrift bovenop. Zorg er ook voor dat de piping gel niet te dicht langs de randen aangebracht wordt, omdat je dit er dan tijdens het aandrukken onderuit drukt en er vlekken op de fondant of marsepein kunnen ontstaan.

Leg de ouwel met de ingesmeerde kant op de marsepein of fondant. Met een smoother of ander glad strijkmiddel kan de ouwel licht aangedrukt worden. Breng eventueel nog een sierrandje van marsepein, fondant of Royal icing aan op de ouwelprint voor een mooie afwerking.

Bij het gebruik van ouwel op crème of slagroom hoeft er geen kleeflaagje aangebracht te worden. Raadzaam is wel om de ouwel zo kort mogelijk van te voren aan te brengen. In het geval van een kwark- of bavaroisetaart kan het wel weer eerder, omdat er in dit geval gebonden is met gelatine. Werk af met een rand van crème, slagroom of Royal icing.

MuffinMania verzendt via Post.nl
Het verzenden tegen brievenbus tarief geschiedt op eigen risico.